Az átlagemberek számára talán egy egész élet eltelik úgy, hogy sosem volt szükségük arra, hogy kis és nehéz-gépeket belföldi fuvarozzanak.

A legáltalánosabb eset, ha ez mégis megtörténik az az, ha a személyautójuk lerobban és nem tudják elszállíttatni az adott helyszínről. Ilyen esetben szükségszerű lehet felkeresni egy olyan vállalkozás weboldalát, ahol biztosítanak belföldi fuvarozást nagy súlyú szállítmány esetén is.

A belföldi fuvarozás több tonnás rakomány esetén sokkal hétköznapibb szolgáltatásnak számít azon személyek számára, akik földműveléssel, gépkocsi forgalmazással foglalkoznak, vagy akik építkezéseken, különféle kivitelezési feladatokkal foglalkoznak. Számukra szinte létszükséglet megtalálni azt a céget, akik képesek daruval felszerelt teherautókkal érkezni a helyszínre, hogy segítsenek a gépek szállításában.

A belföldi fuvarozás ilyen esetekben akár 100 kilogrammos vagy 10 tonnás gépekről is szólhat, ezért mindenképpen daruval felszerelt szállító járművekre van szükség ilyenkor. Ezekkel történik utána a járművek fel- és lepakolása. Ezek a különleges daruk akár alacsony belmagasságú helyeken is jól mozgathatóak, ezért könnyű velük a szállítmányt pontosan a helyére állítani.