Egy jó minőségű garázskapu magas biztonsági fokozattal rendelkezik, emellett még kiváló hőszigetelő is. A garázskapu beépítése házépítéskor, felújításkor is aktuálissá válhat, kiválasztásához pedig érdemes minden esetben szakember segítségét kérni.

Választék szempontjából meglehetősen sok lehetőség tárulkozik szemünk elé: 5 mm-enként növelhető a kapu mérete, így teljes mértékben illeszthetők az adott otthoni körülményekhez, terveinkhez. A színválaszték szempontjából is meglehetősen széles a webshopok kínálata hazánkban. A mai modern garázskapunak a működése rugós mechanizmus alapú, mely lehetővé teszi, hogy hosszú élettartamú legyen, előreláthatólag egy normál igénybevételű garázskapu olyan 17 éves időtartamig lesz gond nélkül működőképes.

Olyan apróbb fejlesztéseket is beépítettek a kapuk működésébe, mely segíti a kényelmünket: például, hogy a garázs ne legyen törvényszerűen a lakás leghidegebb pontja huzatmentessé teszik a kapukat a görgőkonzolok segítségével. Ezt a funkciót a karbantartások lévén meg lehet őrizni hosszú éveken át. A csendes működés érdekében pedig csapágyazott görgőkkel működtetik az ajtókat.