Elképesztő, mi mindenre képes néhány egyenes vonal egy körrel a tetejükön. A Stick Fight az ékes bizonyítéka annak, hogy egy egyszerű pálcikaemberből ugyanolyan hős lehet, mint egy menő 3D-s karakterből.

Több van ebben a 2D-s verekedős játékban, mint elsőre gondolnád. Ellenfeleidet nemcsak vonalvastag végtagjaiddal püfölheted, hanem egy egész arzenálnyi fegyvert és képességet is bevethetsz – többek között lézert, fénykardot és szupergyorsaságot. Emellett további funkciókat is feloldhatsz.

A testreszabható vezérlők lehetővé teszik, hogy pálcikaembered megkerülje a gravitáció törvényeit a Mátrixból már jól ismert mozdulattal. A figurák mozgása rendhagyó, így már önmagában az is izgalmas szórakozás, míg megtanulod őket kezelni – és közben igyekszel kikerülni az ellenfeleket és a különféle akadályokat, mint kígyók és óriási tüskés golyók.
A pálcikaemberek fürgébbek, mint gondolnád.

Vannak gyorsmérkőzések, kettő-kettő elleni küzdelmek és időzített kihívások. Emellett különféle szakaszok várnak, és lehetőség van saját szinteket is létrehozni.

A génmódosításnak köszönhetően testreszabhatod pálcikaembered: nagyobb fejet, vékonyabb testet és extra képességeket választhatsz neki. A játékban kapott pénzjutalommal pedig új, még kidolgozottabb testrészeket is vásárolhatsz.

Bár a karakterek talán elsőre egyszerűnek tűnnek, a játék nincs híján a taktikai kihívásoknak: kockázatos lenne alábecsülni ezeket a harcra kész pálcikaembereket.