A szerepjátékok nagyon fontosak mind a fiúk, mind a lányok gyermekkorában. Fontos, hogy a fiúk apát utánozva készülhessenek a férfias szerepkörökre, ellesve, hogy a háztartásban melyek azok a tevékenységek, melyek egy férfi, egy férj, egy apa szerepkörébe tartoznak.

A lányok számára ugyanez fontos női viszonylatban. Ehhez pedig először szerepjátékok formájában tudnak kapcsolódni. A fiúk számára ilyen szerepjáték lehet például a barkácsolás utánzása. Ahogyan apa a mindenes otthon, aki mindent megjavít, megszerel, előkapja a varázsdobozát – közismertebb nevén a szerszámos dobozát – és csodát tesz a meghibásodott tárgyakkal, úgy a kisfiúk is előszeretettel kapják elő játék szerszámos dobozukat, hogy leutánozzák a hős apát! Így a szerepjáték által tud kapcsolódni a férfi tevékenységekhez.

Próbálgatja, mivel tud azonosulni, milyen hobbit tud elsajátítani, és melyek azok a férfiasnak számító tevékenységek, melyeket már játékos formában megszeret. A kis vasgyúrók erejét be kell fektetni ezekbe a szerepjátékokba, hogy aztán valódi szerepek nőhessenek ki a kezdetben még játékos utánzásokból. Be lehet szerezni a szerszámos doboz mellé fúrógépet is, a még komolyabb szerelni valókhoz, valamint a kerti favágáshoz láncfűrészt is, ami már egy igazán férfias eszköz az otthonban!

Az nem kerülhet kislányok kezébe! Ahhoz már férfinak kell lenni a háznál! Ezek által át is élhetik a férfierőt, ami fontos energiákat szabadít fel bennük! Ha szeretnénk igazán férfias szerepjátékok formájában tanítani gyerekeinket a férfi létre, akkor érdemes körülnézni az alfajatekok.hu oldalán!