A közelmúltban egy teljeskörű felújításon esett át óvodánk, amely természetesen a padló cseréjét is tartalmazta. Az eddigi, elavult típus helyébe laminált padlót rendeltünk be, amit több szempontból is ideálisabbnak mértünk fel, mint elődjét.

A laminált padló egyik fő jellemzője, hogy sokkal könnyebb tisztán tartani, mivel nem igényel különösebb tisztítást. A felülete sem engedi magába a koszt, ráadásul nem tartalmaz veszélyes alkotóelemeket sem, ami 90 kisgyermek esetében igazán jutányos. Az előző esetben folyamatosan kellett tisztítani a felszínt, és a végére már csak a behozott kosz nem túl ékes látványa maradt meg.

Viszont a laminált padlót nagyon egyszerű volt lehelyezni, és használata óta azt láttuk, hogy a fakulásnak ellenáll, de kopás- és karcolásálló is egyben, ami kezdettől fogva bebizonyosodott, amikor hoztuk be az új bútorokat, eszközöket a helységekbe a már lehelyezett padlón. A takarítási munkákat is leegyszerűsíti, mivel csak porszívóval kell végigmenni rajta, meg egy nedves ruhával áttörölni.

Óvodánkban padlófűtést vezettünk be, ezért is választottuk, mert a laminált padló is alkalmazható ilyen esetben is. Emellett az is meggyőzött, hogy a nedvességtartama teljesen megfelel a hazai klimatikus állapotoknak. A webáruházban több mint 160 féle laminált padló közül válogathattunk, ami különösen jó volt, mert eleve esztétikailag is helytálló termék, pláne, hogy így minden helységbe, terembe különböző színűt tudtunk szerezni, ez még hangulatosabbá tesz egy gyermekközpontú intézményt.