Képzelje el ezt: a város csendes, kényelmes részén él és az otthonát egy átlátszó, stílusos kerítés veszi körül. Reggel madarak csiripelésére és susogó fák hangjára ébred. Lehet, hogy közel van a civilizáció, de elég távol van ahhoz, hogy békét találjon otthona nyugalmában.

Míg egy napon ez a derűs idilli tájkép hirtelen romba dől. Lehet, hogy a Google Maps algoritmusa hirtelen úgy döntött, hogy most az Ön utcája a legjobb módja annak, hogy egy népszerű A pontból B pontba jussanak az autók, vagy a szomszédja úgy döntött, hogy belekezd egy zajos építési projektbe. Talán nem is kell elképzelni, hiszen pontosan ez is történt.

Az otthon egy békés menedéket kell jelentsen, viszont a külvilág nem kívánt zaja tönkreteheti a szuverenitás érzését, vagy akár lehetetlenné teheti a gondolkodást. Ma már tudjuk, hogy az állandó zaj nemcsak a mentális egészségére van hatással, fokozott szorongás formájában, hanem a fizikai egészségére is, mivel megakadályozhatja a jó éjszakai alvást. A lényeg viszont, hogy egy ilyen helyzetben sem szabad kétségbeesni, hiszen van erre megoldás, mégpedig egy különleges kerítés.

Egy hangszigetelő kerítés felszerelése az abszolút leghatékonyabb módja annak, hogy megakadályozzuk a nem kívánt külső zaj behatolását az ingatlanba. A különösen sűrű falazóanyagok, például a kő, a tégla vagy a beton, az egyik legjobb választás az ilyen kerítések esetében. Ha úgy dönt azonban, hogy hagyományosabb anyagot, például fát használ a kerítéshez, vannak olyan módszerek, amelyek segítségével a kerítést hatékonyabbá teheti annak ellenére, hogy a szilárdabb építőanyagokhoz képest nincs olyan mértékű sűrűsége.