A csúszda által a gyerekeink olyan élményekre tesznek szert, amihez foghatót talán nem is lehet mondani. Az én gyerekeim esetében az történt, hogy évekig jártunk a játszóterekre és láttam, hogy mindig ugyanolyan öröm ez a számukra, mint az első alkalommal. Viszont ahogy egyre több munkánk volt, kevesebb időt tudtunk erre fordítani. Ekkor született meg az otthoni csúszdának az ötlete.

Természetesen ez a hír hatalmas ujjongást váltott ki a csöppségekből, akik örömükben körbeugrálták az udvarunkat. Miközben elkezdődött ennek a megépítése, elkezdtem utánaolvasni, hogy milyen pozitív hatásai is lehetnek ennek, amiről még esetleg nem tudok. Ahogy egyre többet kutakodtam, egyre értékesebb eszköz lett a csúszda a szememben.

Számomra a gyerekeim egészséges fejlődése mindig is prioritást élvezett, mindent megtettem általában azért, hogy ez kellőképpen valósuljon meg. Döbbenetes volt számomra, hogy ezzel az ötlettel, mekkora mértékben fogok továbbra is mindehhez hozzájárulni. Annyira belemerültem a tanulmányozásba, hogy végül már a csúszdával is álmodtam.

Megvizsgáltam az erőnlét szempontjából és kiderítettem, hogy az egyensúlyérzékre és mozgáskoordinációra milyen hatással van. Illetve azt sem hagytam ki, hogy mennyire fejlődhet a térbeli érzékük is többek között. Minden esetben azt olvastam, hogy mérhetetlenül pozitív fejlődések történnek ilyenkor.

A csúszda tehát egy pompás eszköz és utólag jobban örültem neki, mint mikor kitaláltuk. A legjobb benne viszont mégiscsak az, hogy a gyerekek nagyon szeretnek rajta játszani és majdnem mindennap jól szórakoznak ennek köszönhetően.