A kerítés árak jelentős tényezők lehetnek, amikor új kerítést tervezünk. Az árak változók lehetnek attól függően, hogy milyen anyagot választunk, milyen hosszú és magas a kerítés, illetve milyen kiegészítő funkciókkal rendelkezik.

A legolcsóbb kerítésopciók általában az acélháló és a drótkerítések. A kerítés árak magasságától és hosszától függően változnak, de általában néhány dollártól kezdődnek négyzetméterenként. Az acélháló és drótkerítések felszerelése is viszonylag egyszerű, így az építési költségek is alacsonyabbak lehetnek.

Az alumínium kerítések általában drágábbak, mint az acélháló és drótkerítések, de ezek általában tartósabbak is. Az alumínium kerítések általában könnyűek, és nem igényelnek karbantartást, így a hosszú távú megtakarítások miatt a magasabb árak kifizetődők.

A fa kerítés árak nagyon változók lehetnek attól függően, hogy milyen fából készülnek. Az olcsóbb fák, mint például a nyír vagy a nyár, általában olcsóbb kerítéseket eredményeznek, míg a drágább fák, mint például a ciprus vagy a vörösfenyő, drágább kerítéseket jelentenek. Az építési költségek is magasabbak lehetnek a fa kerítések esetében, mivel ezek általában nehezebbek, mint az acélháló vagy drótkerítések, és az összeszereléshez több munkaerőre és időre van szükség.

Az öntöttvas kerítések általában a legdrágábbak közé tartoznak. Ezek a kerítések általában nagyon dekoratívak és hosszú élettartamúak, de magas áruk miatt nem mindenki engedheti meg magának őket. Az öntöttvas kerítések árai változók lehetnek a kerítés méretétől, formájától és díszítőelemeitől függően.

A kerítés kiegészítői, mint például a kapuk, ajtók, automatizáló berendezések, biztonsági rendszerek és díszítő elemek is növelhetik a kerítés árakat. Ezeknek az ára nagyon változó lehet attól függően, hogy milyen típusú kiegészítőkről van szó, és milyen funkciókkal rendelkeznek. Például a kapuk árai változóak lehetnek attól függően, hogy milyen típusú kaput választunk (pl. tolókapu vagy nyílókapu), milyen méretűre van szükségünk, és milyen anyagból készül. Az automatizált kapuk, amelyek mozgatható motorral vannak felszerelve, általában drágábbak, mint a manuális kapuk.

A biztonsági rendszerek, amelyek érzékelőkkel és riasztóval vannak felszerelve, szintén növelhetik a kerítés árakat. Ezek a rendszerek azonban további védelmet nyújtanak otthonunknak vagy üzletünknek, és nyugodt szívvel aludhatunk éjszaka, mert tudjuk, hogy a biztonsági rendszerünk figyeli a területet.