Engedje meg, hogy beindítsuk a fantáziáját egy olyan lehetséges forgatókönyvvel, amely valóban bemutatja a baseball dzseki nyers erejét.

Képzeljük el, hogy egy társasági estére megyünk az egyik legnépszerűbb középiskolai barátunk otthonába. Még nem öltöztünk fel, és a szokásosnál jobban szemügyre vesszük emiatt a szekrényben lévő cuccokat, mert ismerjük a kihívásokat, amelyek egy ilyen eseménnyel járhatnak. A szociális szorongás arra készteti, hogy hagyja ki az estet.

Milyen lehetőségei vannak? Az egyik az egyszerűbb választás, hogy kapjunk fel egy csomag chipset és egész este inkább filmezzünk. A másik pedig az, hogy felkap egy baseball dzsekit, kimegy az ajtón és bátorságot vesz mielőtt odaér. De nem szeretné az egész napot nyugtatókkal tölteni. De nem is kell emiatt aggódni, hiszen egy vagány baseball dzseki segít eloszlatni minden kételyt és elvezni az est minden pillanatát elnyerve az emberek szimpátiáját.

Az egyetemi kabátként is ismert baseball dzseki, mint sok más férfi ruhatári eleme, először sportruhaként debütált. Egészen 1865-ig vezethetjük vissza az eredetét, amikor először lehetett látni embereken, mégpedig a harvardi baseballcsapat tagjain, a kabátra ragasztott H betűvel teljes pompájában. Azóta a baseball dzsekik az amerikai jock-kultúra és a nemzet baseball iránti szeretetének a szimbóluma is.

Annak ellenére, hogy a funkcionalitás szülte ezt a darabot, és olyan sportos háttérrel rendelkezik, amely könnyen egybefonódott az amerikai kultúrával, ez a kabát sokkal sokoldalúbb dologgá nőtte ki magát, mint amilyennek indult.