Egy köztéri játszótér telepítése vagy felújítása során sok szakmai és egyéb szempontot is figyelembe kell venni ahhoz, hogy sokoldalú és egyben praktikus helyet hozzon létre a megbízó és kivitelező együtt.

Ennek szerves részét képezi a magas minőségi elvárásoknak megfelelő rozsdamentes csúszda is, hiszen vannak alapdarabok, amelyek egyetlen helyszínről sem hiányozhatnak. Egy köztéri játszótér esetében minden egyes eszköznél fontos kritérium az időtállóság, illetve a biztonság is. A szülők a gyermekeiket olyan helyre viszik szívesen, ahol hosszú távon le tudják foglalni magukat a kicsik, de mindehhez biztonságos környezet is járul.

A Játszótérland rozsdamentes csúszdái az európai uniós előírásoknak megfelelően készülnek, emellett kivitelezésük igényes és kreatív minden szempontból. A csúszófelület acélból készül, az oldalán elhelyezkedő kiesésgátlók pedig HDPE lapokból. Mindkettőre jellemző, hogy magas minőségű, időjárásálló anyag, aminek köszönhetően fokozottan jól bírja az igénybevételt.

A tetején a biztos fogást, kapaszkodást egy stabil beülőkar segíti. A rozsdamentes csúszda kétféle méretben is gyártásra kerül; létezik 1,2 méteres esési magasságú, és egy nagyobb, másfél méteres esési magasságú is. Ennek megfelelően a két rozsdamentes csúszda hosszúsága is eltérő, a magasabb típus 322 cm hosszú. Az ülőfelület mindkét esetben széles és kényelmes, hogy a nagyobb gyerekek is fennakadás nélkül használhassák. A méretek mellett a színek is választhatóak a gyártóval való egyeztetés során.