Szereted a Jégvarázst? Akkor biztosan kíváncsi vagy a szereplőkre is. A Jégvarázst 2013-ban mutatták be, és azóta a film világszerte hatalmas népszerűségnek örvend. Az animációs játékfilm a Walt Disney Animation Studios 53. filmje, és a Hans Christian Andersen A Hókirálynő című meséje alapján készült. A főszereplők Anna és Elza, akiknek kalandjait és életét követhetjük nyomon a filmben.

Főszereplők

Az Anna és Elza testvérek közül Anna a vidámabb, életvidámabb és optimistább karakter. Szerelmes Kristoffba, aki a jéghegyek közt él. Elza, a hókirálynő, aki képes uralni a jeget és a havat. Azonban képességei miatt visszahúzódóbb, és nehezen tudja kezelni az érzelmeit. Az Olaf nevű hóemberrel barátságot köt. Az Olaf egyébként egy nagyon vicces és cuki karakter, aki mindig mosolyt csal az arcunkra.

Jégvarázsról pár szóban

  • A Jégvarázst 2013-ban mutatták be, és azóta világszerte hatalmas népszerűségnek örvend.
  • A főszereplők közül Anna a vidámabb, életvidámabb és optimistább karakter, míg Elza a hókirálynő, aki képes uralni a jeget és a havat.
  • Az Olaf nevű hóember egy nagyon vicces és cuki karakter, aki mindig mosolyt csal az arcunkra.

Főszereplők

Elsa

Elsa Arendelle királynője, aki különleges varázserővel rendelkezik. Képes jeget varázsolni a kezével, és ezt a képességét a legtöbb időben rejtegeti. Azonban egy véletlen baleset következtében véletlenül örök télbe borítja a birodalmat. Elsa nagyon magányos és zárkózott, és hosszú ideig nem érzi jól magát a bőrében. Azonban testvére, Anna segítségével lassan rájön, hogy a szeretet és a barátság az, ami valóban boldoggá teszi.

Anna

Anna Arendelle királynőjének nővére, aki nagyon szereti testvérét. Anna nagyon vidám és életvidám, és mindig kalandokat keres. Azonban amikor Elsa véletlenül örök télbe borítja a birodalmat, Anna elhatározza, hogy segíteni fog testvérének. Anna bátor és állhatatos, és sosem adja fel, még akkor sem, ha az út nehéz.

Kristoff

Kristoff egy hegyi ember, aki jéghegyek között él. Ő az, aki segít Annának, amikor az elindul, hogy megmentse Elzát. Kristoff nagyon jó szívű és segítőkész, és mindig kész segíteni másokon. Ő az, aki a leginkább segít Annának abban, hogy megtalálja a boldogságot.

Olaf

Olaf egy hóember, akit Elza varázslata hozott létre. Olaf nagyon vidám és életvidám, és mindig keresi a mókát. Ő az, aki segít Annának és Kristoffnak abban, hogy megmentse Elzát. Olaf nagyon szereti a meleget, és mindig álmodozik arról, hogy egyszer majd megtapasztalja a nyarat.

Sven

Sven Kristoff hűséges rénszarvasa, aki mindig segíti gazdáját. Sven nagyon okos és ügyes, és mindig tudja, hogyan kell segíteni Kristoffnak. Ő az, aki segít Annának és Kristoffnak abban, hogy megmentse Elzát. Sven nagyon szereti a sárgarépát, és mindig boldog, ha gazdája ad neki egyet.

Mellékszereplők

Hans

Hans a Jégvarázs című animációs film mellékszereplője. Ő a Déli-szigetek hercege, aki megtéveszti Annát és Kristoffot, hogy segítsen neki megszerezni a trónt Arendelle-ben. Hans nagyon ravasz és manipulatív, és a film végén kiderül, hogy csak azért jött Arendelle-be, hogy hatalmat szerezzen.

Duke of Weselton

A Weseltoni herceg a Jégvarázs című animációs filmben szereplő mellékszereplő. Ő a Weselton hercegség vezetője, aki azzal a céllal érkezik Arendelle-be, hogy üzleti kapcsolatokat építsen ki a királysággal. Azonban, amikor a hóember, Olaf ráesik, a herceg félelmében elrendeli, hogy az Arendelle-ből érkező embereket ki kell űzni a városból.

Pabbie

Pabbie a Jégvarázs című animációs film mellékszereplője. Ő egy bölcs sziklaóriás, aki él a varázslatos erdőben. Pabbie segít Annának és Kristoffnak megérteni Elsát és a varázslatát. Ő az, aki elmondja nekik, hogy csak a testvériség ereje tudja megmenteni Arendelle-t.

Marshmallow

Marshmallow a Jégvarázs című animációs film mellékszereplője. Ő egy hatalmas hóember, akit Elsa teremt meg, hogy megvédje magát a gonosz emberektől. Marshmallow hatalmas és erős, és képes a hó és a jég varázslatával irányítani a környezetét. Azonban, amikor Elsa rájön, hogy rosszul használta a varázslatát, megparancsolja Marshmallow-nak, hogy menjen vissza a varázslatos erdőbe.

Ezek voltak a Jégvarázs című animációs film néhány mellékszereplője. Bár nem kapnak annyi figyelmet, mint a főszereplők, de fontos szerepük van a történetben.

Jégvarázs világa

Arendelle királysága

Az Arendelle királyság a Jégvarázs fő helyszíne, ahol Anna és Elsa élnek. A királyság gazdag és virágzó, és sok különböző területtel rendelkezik, beleértve az erdőket, hegyeket és tavakat. Az Arendelle királyság a valóságban nem létezik, de a film készítői Norvégia és Dánia tájaira alapozták.

Elsa jégpalotája

Elsa jégpalotája az Arendelle királyság északi részén található, és a jégvarázsló hatalmának székhelye. A palota hatalmas, és különböző jégformációk díszítik. Az épület belső terei is jégből készültek, és jégszobrokkal díszítették.

Troll falu

A Troll falu egy lakatlan terület az Arendelle királyságban, amely a trollok otthona. A trollok barátságosak és segítőkészek, és segítenek Anna és Kristoffnak, amikor azok megszorulnak. A Troll falu különleges hely az Arendelle királyságban, mert itt élnek a varázslatos lények.

Északi hegység

Az Északi hegység az Arendelle királyság északi részén található, és a film egyik fő helyszíne. Itt található a jégpalota és a Troll falu is. Az Északi hegység hóval borított hegyekkel és erdőkkel teli, és nagyon hideg van itt. Anna és Kristoff itt találkoznak először, és együtt indulnak el, hogy megmenthessék Elzát.

Az Arendelle királyság, Elsa jégpalotája, a Troll falu és az Északi hegység mind fontos helyszínek a Jégvarázs világában. Ezek a helyszínek különlegesek és varázslatosak, és segítenek a történetnek abban, hogy még izgalmasabb és érdekesebb legyen.